2016. g. Večer Runovićana

22. put susret Runovićana i naših prijatelja, bijaše u subotu 6. Veljače 2016. Godine.

Sv. misu slavio je Runovićki župnik fra Mladen u 18 sati u samostanskoj crkvi Gospe Lurdske u Vrbanićevoj ulici. Nastavak je uslijedio iza 20 sati u prestižnom Hotelu  The Westin.

Svečana večera, uz standardno dobru glazbenu grupu Bonaca, protekla je u krasnom raspoloženju. Na početku izvedena je Hrvatska himna. Prije same večere sve nazočne pozdravio je Predsjednik Udruge Runovićana u Zagrebu Željko Buljan Ljeković. Fra Mladen je i ovaj put donio vijesti i podatke o stanju župe, izmolio molitvu prije jela i blagoslovio sve nazočne i naše napore za Održavanje susreta. Načelnik Općine Runović Josip Lešina Trava, skup je pozdravio biranim riječima sa željom za što jačim Runovićkim povezivanjem. Gradonačelnik Zagreba g. Milan Bandić okupljenima je objasnio kako mu srce brže zaigra kada prolazi našim krajem. Zahvalio se svima koji su mu pomogli u zajedničkom uspješnom radu u glavnom gradu.

Voditelj večeri Vedran Mlikota prirodno i ugodno  vodio je tijek programa. Runovićki zet Siniša Ružić kao voditelj izvlačenja na duhovit i zanimljiv način odradio je zahtjevan poso. Među glavnim nagradama našlo se nekoliko putovanja lijepom našom kao i zanimljivi put u Toskanu, više grafika akademskog kipara Krune Bošnjaka, kao i slike akademskog slikara Maria Tomasa, runovićke neviste Anđelke Jukić.Nakon izvlačenja glavnih nagrada, veliki broj dobitnika tiskao se preuzimajući ostale  izdašne nagrade. Tradicionalno rezanje Runovićke torte nije moglo proći bez gospode Slave Tucaka i Mate Bitange, koji su zajedničkim naporima to uspješno i obavili. Ganga je povremeno odzvanjala hotelom u središtu Zagreba.

U predvorju posjetitelji su uživali u izloženim zadivljujućim likovnim uradcima časne sestre Anite Jukić, sa motivima zobnice, torbe i mutapa. Bilo je krasno vidjeti dva posve različita uratka i vizije Runovićke crkve akademskog slikara Mario Tomasa. Knjiga Plemena Imotske krajine fra Vjeke Vrčića mogla se prigodno nabaviti.

Svima koji su na bilo koji način doprinijeli održanju ovog, kao i prethodnih susreta, veliko HVALA.

Vidimo se i dogodine ako Bog da…..

 

 

Večer Runovićana 2016. g.

 PozivnicaPozivnica 2