Susreti 2014. g.

S ponosom slavimo Dvadeset godina okupljanja

 

 

Bogu hvala, uspješno smo progrmili dvadeset godina, možemo reći "Po trnju do zvijezda". 

Ove je godine bio svečaniji Susret, nego do sada, jer slavimo 20. Obljetnicu naših Susreta.

Iako su krizna vremena, naši su volonteri odlično organizirali Večer. I pokazali smo našim prijateljima da nam uzalud nisu pomagali.     

    Susret je bio 8. Veljače, a započeo je misnim slavljem za Runovićane u 18 sati u samostanskoj crkvi Gospe Lurdske u Vrbanićevoj ulici, kao i uobičajeno. Misu je predvodio naš župnik fra Mladen Prolić.
    Drugi dio Večeri bijaše zakazan za 20 sati u kristalnoj dvorani hotela The Westin, gdje nas je dočekala svečana večera i bogat kulturno-zabavni program. Nazočilo je oko 550 Runovićana i naših uvaženih gostiju, onih koji nam uvijek pomažu da bismo što bolje organizirali Susrete.
    Na početku  večeri sve prisutne su pozdravili predsjednik Udruge Željko Buljan Ljeković, koji se biranim riječima obratio skupu te nas izvijestio o dvadesetogodišnjim uspjesima Udruge. Fra Mladen je, kao i obično prenio pozdrave naših iz Runovića, izvijestio nas o stanju župe i izmolio molitvu te nam zaželio dobru zabavu i izrekao čestitke za proteklih dvadeset godina! Načelnik općine Runović Josip Lešina Trava se obratio skupu sa gorljivom željom za što većim Runovićkim zajedništvom. Mijo Jukić je predstavio brošuru 20godina Susreta zagrebačkih Runovićana(1995.-2014.) koju je priredio naš vrijedni Ivan Jukić.

     Za zabavni program, kao i dosadašnjih godina pobrinula se Klapa Bonaca iz Šibenika, a tradicionalna tombola ni ove godine nije iznevjerila, čak dapače bila je još bogatija. Program večeri vodio je Siniša Ružić. Ganga nije izostala....