Imota u Lisinskom

Imota u Lisinskom 2009. g.

Poštovani Imoćani, prijatelji Imotskog i Imotske krajine,

Hvala vam što ste podržali Humanitarnu večer Imotske krajine „Imota u Lisinskom". Kada smo krajem 2008 godine odlučili organizirati ovu humanitarnu večer bilo smo svjesni da je ona potrebna i da će biti podržana no ni u snu se nismo nadali ovako velikoj podršci. Posebno se zahvaljujemo brojnim sponzorima koji su u ovom teškom gospodarskom stanju ipak izdvojili dio svojih prihoda kako bi pomogli ovaj projekt. Na Humanitarnoj večeri Imotske krajine „Imota u Lisinskom", ostvaren je ukupni prihod od 200. 000,00 kuna koje smo donirati ustanovama u Imotskom i Zagrebu za poboljšanje uvjeta obrazovanja djece sa posebnim potrebama. 100.000,00 kuna dodjeljeno je Centru za odgoj i obrazovanje u Dubravi. 100.000,00 kuna dodjeljeno je OŠ Stjepan Radić u Imotskom. Uručivanjem donacija završili će sve aktivnosti oko Imote u Lisinskom 2009 god. no već su počele pripreme za Imotu u Lisinskom 2010 god. Do novog susreta srdačno vas pozdravljamo i pozivamo da pogledate nekoliko fotogalerija koju su izradili naši prijatelji te fotografije sa uručivanja donacija.

Imota u Lisinskom 2010. g.

U petak, 12. kolovoza 2011 godine u 13 sati u prostorijama rodilišta u Imotskom Koordinacija zavičajnih udruga Imotske krajine je djeltanicima Doma zdravlja uručila tri vrijedna aparata vrijedna 300 000 kuna.

Koordinacija je 07.prosinca 2010 godine u prepunoj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog organizirala Humanitarnu večer "Imota u Lisinskom" na kojoj je prikupljeno 310 tisuća kuna. 10 tisuća kuna je donirano Centru za odgoj i obrazovanje u Sloboštini a za preostalih 300 tisuća kuna su nabavljani STERILIZATOR Autoklav, koji je neophodan u svakoj zdravstvenoj ustanovi, MOBILNI ULTRAZVUK GE Healthcare u boji, najmoderniji aparat pomoću kojeg se bilo gdje na području Imotske krajine može ustanoviti trenutni status trudnice ili razina unutarnjih povreda ili oboljenja i trenutno donijeti odluka o načinu zbrinjavanja, te MOBILNI INKUBATOR Dreager, koji je kompatibilan sa vozilima Jedinice hitne pomoći u Imotskom tako da beba kojoj je potreban hitan prijevoz do KBC-a Split može na siguran način biti zbrinuta. Mobilni inkubator zadovoljava i sve potrebne uvjete za rad u samom rodilištu.

Donirana oprema će do otvaranja rodilišta biti korištena u Jedinici hitne medicinske pomoći u Imotskom.

Imota u Lisinskom 2011. g.

Hrvatska već treću godinu preko manifestacije Imota u Lisinskom u pozitivnom svjetlu upoznaje Imotski i Imotsku krajinu, 14. studenog, u dvorani Vatroslav Lisinski te na jednom mjestu i svim osjetilima doživili smo Imotski i Imotsku krajinu. Sve zavičajne udruge Imoćana u Zagrebu, kao suorganizatori ove manifestacije, pripremli su u foajeu dvorane domjenak s gastronomskim specijalitetima Dalmatinske zagore, tako da su svi prisutni nakon službenog programa imali priliku degustirati vrhunska imotska vina, domaći pršut i nadaleko poznatu Imotsku tortu.

Prihod manifestacije je doniran Udruzi civilnih invalida Imotske krajine.